Home » Certificat energetic
 

Certificat energetic

De la 1 ianuarie 2011 certificatul energetic este obligatoriu pentru oricine dorește să închirieze, să vândă sau să reabiliteze termic locuința. Aceeași prevedere vizează și locuințele noi, cărora nu li s-a făcut încă recepția de autorități.

Documentul oferit de noi este util întrucât orice viitor proprietar sau chiriaș are dreptul de a cunoaște consumul de energie a locuinței. Acest consum se traduce într-un cost mai piperat sau mai mic al facturilor, în pierderi de căldură pe timp de iarnă (cazul unei izolații exterioare deficitare) sau dimpotrivă, păstrarea căldurii în interior, dacă pereții sunt bine izolați.certificat energetic

Toate aceste detalii, precum și altele legate de calitatea instalațiilor, existența aparatelor de aer condiționat și a centralei termice sau tipul ferestrelor, se regăsesc în certificatul energetic și contribuie la acordarea unei note finale pentru întregul imobil.
 

Clasa energetică a clădirii/ apartamentului poate fi cuprinsă între A și G, iar nota energetică maximă este 100 (pentru clădirile încadrate din clasa A). Clasa energetică superioară oferă avanje tuturor: valoarea proprietății crește, iar viitorul proprietar sau chiriaș se poate bucura de confort în interior, indiferent de anotimp.


Cele 3 părți principale ale certificatului energetic sunt:

  • Secțiunea de analiză termică și energetică,

  • Informații (despre poziția apartamentului / clădirii în raport cu punctele cardinale, numărul de etaje, instalațiile de gaze, ACM și electrice)

  • Recomandări de creștere a performanței energetice.

 

IMPORTANT: Certificatul energetic este obligatoriu, conform prevederilor legii 372/2005 , fiecare nou proprietar sau chiriaș are dreptul la o copie după acest act.

 

Echipa Certificat Energetic Pitești emite certificate cu valabilitate 10 ani, atât pentru blocuri și case, cât și pentru clădiri publice, destinate învăţământului, sănătății, comerțului sau recreative.

 Prețul Certificatului Energetic depinde de:
• Suprafața și complexitatea clădirii sau apartamentului;
• Datele puse la dispoziție de proprietar/investitor;
• Timpul pentru pentru realizare.
 

Indiferent de tipul clădirii, deplasarea pentru măsurători a auditorilor autorizați la fața locului este singura metodă viabilă de a emite certificatul. Fără realizarea măsurătorilor și culegerea datelor de pe teren, certificatele energetice pot fi declarate nule. 

 

 

Documente necesare

Documente necesare pentru elaborarea Certificatului Energetic si stabilirea performantei energetice a imobilului sunt actul de proprietate si cadastrul constructiei.